Hulp bij bestellen

Wilt u hulp bij bestellen?

Hieronder is de algemene informatie over het zout te vinden. Als u er niet uit komt kunt u altijd bellen of uw gegevens achterlaten onderaan de pagina.

 

Regeneratie zout

Alle waterontharders die werken op basis van een ionen uitwisseling, gebruiken zout. Zout wordt gebruikt om waterontharders te regeneren. Eigenlijk is regeneratie zout gewoon keukenzout. Het enige verschil is dat regeneratie zout onder hoge druk geperst is, en hierdoor oplost in het water. Normaal keukenzout zou dus ook niet werken, dit lost niet op in water. Tussen de verschillende regeneratie zouten zit ook verschil, maar alleen in de vorm, verder is de werking van het zout hetzelfde. De zoutbak word in de meeste gevallen volledig gevuld met zout en dit lost tussen de regeneratie beurten langzaam op, in het aanwezige water in de zoutbak. Het zout zakt langzaam in, vandaar dat het bijgevuld moet worden. Het maakt dus ook niet uit wanneer de zoutbak gevuld wordt, als dit maar wel op tijd gebeurt.

 

Het zout lost op in het aanwezige water, waardoor pekelwater ontstaat. Dit komt vervolgens in het apparaat. Het pekelwater zorgt ervoor dat de kalk weer van de hars loskomt en dit wordt vervolgens naar de afvoer gebracht. Het zout wat in de zoutbak gaat is in principe universeel, als het maar regeneratie zout is. In huishoudens met een gemiddeld waterverbruik wordt ongeveer 20 kilo zout per persoon op jaarbasis gebruikt. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de waterhardheid en het waterverbruik.

 

Bij ons heeft u keuze uit 2 verschillende soorten hoogwaardig zout:

Broxo zout 6-15 mm

Dit is zout in brok vorm.

Broxo-zout is zuiver van kwaliteit en uw waterontharder gaat daarom langer mee. Het pekelwater wat gemaakt wordt van het Broxo zout, is nodig voor de regeneratie van de waterontharder.

Inhoud: 25 kilo per zak.

 

Eurosalt 25 mm

Dit is zout in tabletvorm.

Eurosalt zouttabletten zijn zuiver van kwaliteit en uw waterontharder gaat daarom langer mee. Het pekelwater wat gemaakt wordt van de tabletten zout, is nodig voor de regeneratie van de waterontharder.

Inhoud: 25 kilo per zak.

 

Wat is nou het verschil tussen de 2 soorten zout?

Tussen de 2 soorten zout zit niet heel veel verschil. Beide hebben ze een uitstekende werking maar het verschil zit in de details. Zo ontstaat bij het broxo zout meer volume in de zoutbak, de ruimte tussen het zout blijft dus beperkt en het is iets makkelijker bij te vullen. Dit is dus aan te bevelen in kleinere zout reservoirs.

 

    hulp bij bestellen?

    Bel 0599 850 626